Avaimet kodikkaan sisustuksen luomiseen

Kuinka luoda kotiin lämmin, kutsuva ja kodikas tunnelma? Tätä joudumme kaikki välillä kysymään itseltämme, kun suunnittelemme kotiimme uutta ilmettä. Vastaus ei ole niin helppo kuin toivoisi, mutta tässä artikkelissa teemme parhaamme jakaaksemme parhaat vinkit, joilla teet kodistasi houkuttelevan ja kutsuvan.

Tärkein askel on pitää huolta siitä, että koti on siisti ja järjestyksessä. Roina ja turhat tavarat eivät tee kodista kodikkaan oloista. Ne päin vastoin työntävät luotaan ja stressaavat katsojaa. Tee siis itsellesi palvelus ja järjestä kotisi kaapit ja laatikot kerralla kuntoon, äläkä anna rojun enää kertyä nurkkiin!

Toisena on tärkeää lisätä asuntoon lisää väriä! Kokeile maalata suuria pinta-aloja, jolloin väri pääsee oikeuksiinsa: miten olisi efektiseinä tai upealla tapetilla päällystetty seinä? Jos et voi ryhtyä maalaamaan, sillä seinille värikkäitä tauluja tai julisteita, jotka kertova jotakin sinusta, harrastuksistasi ja maustasi.

Kolmantena listalla on viherkasvit! Kasvit ovat ihastuttava lisä mihin tahansa huoneeseen, sillä ne parantavat sisäilman laatua. Ota kuitenkin kasveja hankkiessasi huomioon, mitä kasvit tarvitsevat. Ota myös selvää, eiväthän kasvisi ole myrkyllisiä tai allergisoi, jos perheeseesi kuuluu lemmikkieläin tai lapsi, joka popsii suuhunsa kaiken mahdollisen.

Kynttilät tuovat hyvää tuoksua ja tunnelmaa. Kynttilöillä voi luoda upeasti pehmeää valoa ja ne tekevät tunnelmasta intiimin ilman, että huone on täysin pimeänä. Tuoksukynttilöiden avulla voi myös luoda rauhoittavan tunnelman, joka auttaa esimerkiksi nukahtamaan. 

Valitse valo huolella. Valaistus on yksi tärkeimmistä elementeistä, joka kodinsisustukseen liittyy. Se rakentaa huoneen tunnelmaa ja määrittelee, mitä huoneessa tehdään: keittiössä suora valo voi olla tarpeen, makuuhuoneessa pehmeä vaakavalo. Kun mietit huoneen valaistusta, mieti, millainen valo tilaan ja sen toimintoihin sopisi kaikista parhaiten.