Brunssien kuvaaminen

Ruokakuvien ottaminen on hyvin suosittua ja tällaisilla kuvilla on monesti myös kysyntää. Monet kuvaajat tyytyvät ottamaan kuvia pelkistä yksittäisistä aterioista ja jättävät huomiotta ateriakokonaisuuksien väriloiston. Brunssi on mahtava paikka saada hienoja kuvia ja yleensä jokainen brunssipaikka on omanlainen kokonaisuutensa, joiden kuvaamiseen kannattaa käyttää myös aikaa. Tutustumme Helsingin parhaisiin brunssi paikkoihin, joissa voi käydä nauttimassa brunssia ja ottamassa kauniita ruokakuvia upeista buffetpöydistä.

Perinteinen kattava brunssi löytyy Fazer Cafesta. Valikoimassa on tuoretta leipää, kakkuja, salaatteja, lettuja, juustoja sekä kaikkea muuta leivänpäällistä. Klaus K. on tarjolla lauantai ja sunnuntai brunssi helsingissä, joka on täynnä tuoreita herkkuja. Nämä laadukkaat herkut kutsuvat syömään ja ovat tehneet niin jo vuodesta 2007 alkaen.

Kaupungin parhaat bagelit löytyvät Yeastie boy nimisestä ravintolasta. Siellä voi nauttia runsasta brunssia tyyppistä ruokaa milloin tahansa. Krog Roba tarjoilee entisellä poliisiasemalla täyteen katetussa pöydässä hedelmiä, salaatteja ja muita suolaisia herkkuja. Herkkusuille on myös tarjolla erillinen irtokarkki buffet.

Brunssipaikoissa ruokakuvien ottaminen onkin erittäin helppoa, koska kattauksiin on panostettu ja ravintoloissa valaistus on kohdallaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kuvaaminen kannattaa tehdä heti paikan auettua, koska silloin pöydät ovat koskemattomia ja ruoat aseteltu hienosti paikalleen odottamaan nälkäisiä ruokailijoita. Toki täydennysten aikana voi myös buffet pöydistä ottaa kuvia. Kuvia voi ottaa hienosti yläpuolelta astia tai lautanen kerrallaan tai kokonaisesta buffet pöydästä voi napata hyviä kuvia hieman yläviistosta otetusta kulmasta.

Ruokakuvien osalta kannattaa myös muistaa, että niistä tulee huomattavasti parempia, jos niitä käsittelee hieman ennen julkaisua. Jos on sattunut paikkaan, jossa on hyvä luonnonvalo voi kuva onnistua ilman käsittelyäkin. Kannattaa kuitenkin kokeilla hieman muuttaa värilämpötilaa kylmemmäksi näin ruoan omat värit korostuvat ja epämiellyttävät ruskean sävyt jäävät taustalle.