Ideoita kuvauspaikoiksi

Tuntuuko usein siltä, että parhaimmat kuvauspaikat ovat jo tuttuja etkä keksi uusia sijainteja hioa kuvaustaitojasi tai ikuistaa upeita hetkiä? Ei hätää! Tähän blogipostaukseen on koottu joitakin kekseliäitä kuvauspaikkoja, joita voit hyödyntää ottaessasi upeita valokuvia. Oli kyseessä sitten muotikuvaus, hääkuvaus, maisemakuvaus tai tuotekuvaus, näistä ideoista löytyy jotain jokaiseen tarpeeseen ja makuun!

Rantakaislikko

Suomi on tuhansien järvien – ja rantakaislikkojen – maa. Rantaheinikkoa voit hyödyntää eri keinoin, sillä valo suodattuu upeasti ruokojen läpi. Potretit ja hääkuvaukset onnistuvat rantakaislikossa myös, kunhan muistat suojautua punkeilta ja muilta ötököiltä. Rantakaislikko elää upeasti päivän kulun ja vuodenaikojen mukaan, joten muista tarkkailla kuvauspaikkoja ympäri vuoden.

Hotellien aulat

Hotellien aulat ovat usein upeita arkkitehtuurisesti näyttäviä paikkoja, joita hyödynnetään mielestäni valokuvauksessa liian vähän. Näyttäviä portaita, pylväikköjä tai sohvaryhmiä hyödyntämällä saa aikaan mitä erilaisempia kuvauslokaatioita. Moni hotelli helsinki on myös kulttuurisesti ja historiallisesti vaikuttava paikka, jotka tarjoavat upeita kohteita esimerkiksi hääkuvia varten. Ennen kuvausta kannattaa varmistaa henkilökunnalta, onko kuvaus hotellin tiloissa sallittua.

Viljapelto

Peltoaukeat tarjoavat suomalaista maalaisromantiikka parhaimmillaan ja niitä voi hyödyntää loputtomiin! Upeat hääkuvat kesähäistä saa pellolla, jossa taustalla näkyy heinäpaaleja ja lato. Usein pellolla on myös hyvä valo, sillä alue on laaja ja valolla on tilaa kulkea. Muista kuitenkin kysyä lupa pellonomistajalta ennen kuvaussessiota!

Kirjastot

Kirjastoissa on juuri sopivaa tunnelmaa hieman mystisiin valokuviin. Kirjastoja on uusia ja vanhoja, mutta etenkin vanhoissa on sopiva ripaus vanhanaikaista, jopa hieman kauhuromanttista tunnelmaa, joka lähes vaatii tulla ikuistetuksi upeaan valokuvaan. Mitä sanoisit muotokuvasta, joka on otettu vaikkapa kirjahyllyn läpi? Kirjastot tarjoavat lukuisia kuvauslokaatioita, jotka vain odottavat löytämistään!