Kesätapahtumien kuvaaminen

Kesä, se on monen valokuvaajan mielestä kaikkein parasta aikaa tuottaa ja ottaa valokuvia. Monilla kesän kuvausten suunnittelu alkaa jo aikaisin keväällä ja ruuhka aikaan aletaan valmistautua kiivaasti. Kesällä onkin kaikkein eniten tapahtumia Suomessa ja silloin myös valokuvaajia tarvitaan. On siis oltava valmiina ja tuotava itsensä esille, jotta pääsee osaksi tätä suurta tapahtumien massaa. Mitä kaikkea valokuvaajan kannattaa ottaa huomioon kesän tapahtumia silmällä pitäen ja miten kesätapahtumia kannattaa kuvata? Nappaa tästä artikkelista tärkeimmät vinkit. Jos valokuvaaminen ei ole sinun juttu ja haluat esimerkiksi sisustaa, suuntaa makujakauppa.fi sivustolle, josta voit ostaa itsellesi kesäisiä sisustustuotteita.

Kesällä valoa riittää ja siksi kesällä hyvä kuvausaika on melkein koko vuorokauden ympäri. Lisäksi kuvaamiseen voi käyttää lyhyitä suljinaikoja ja kesä soveltuu hienosti aktion kuvien ottamiselle. Kesällä voi myös kuvata suuria tapahtumia, joissa on hienoa ottaa kuvia, jossa yksityiskohdat tarkentuvat ja esimerkiksi suuret ihmismassat jäävät taustalle. Hyödynnä aurinko kesätapahtumien kuvaamisessa. Auringon säteet tekevät monesta kuvasta täydellisen, kun esimerkiksi pisaroista heijastuu aamuauringon säteet tai ilta aurinko kimmeltää järven peilityynellä pinnalla. Silloin asettamalla kuvattavat tällaisille paikoille voi luoda jotain hienoa tapahtumien kuviin.

Kesätapahtumien kuvaamisessa on otettava huomioon yksityisyys. Tämän takia on varmistettava kuvattavilta, onko heidän kuviaan mahdollista julkaista. Jos näin ei ole kannattaa kuvattavat sijoittaa kuvaan siten, ettei heitä voi tunnistaa kuvista. Monille kuvissa oleminen ei ole ongelma mutta kannattaa olla tarkkana nykypäivänä, koska monille tämä yksityisyys on arka aihe. Varmista myös, että et ole kuvaamassa mitään kohdetta, joka ei ole niin sanotusti julkinen ja sitä kautta kuvattavissa tai julkaistavissa. Omaan käyttöön kuvia saa ottaa mutta julkaistaessa kuvia esimerkiksi verkkoon voi vääristä kuvista tulla ongelmia.