Kevät aiheiset kuvat ovat piristävä lisä portfoliossa

Jokaisen kuvaajan kannattaa oman ydinalueensa ja aiheidensa lisäksi panostaa myös erilaisten kuvien ja kuvakulmien, sekä aiheiden mietintään ja kuvaamiseen. Näin saat lisää erilaisia aiheita kuvakokoelmaasi ja kokemusta esimerkiksi erilaisten toiveiden toteuttamiseen, sekä jos kuvauskohde ja kuvauspaikka onkin erilainen verrattuna useimmin kuvaamiisi paikkoihin. 


Kevät onkin loistavaa aikaa yrittää kasvattaa portfoliota erilaisilla pirteillä kuvilla, joita voi käyttää esimerkiksi mallina vaikka myydessä hääkuvia aviopareille. Keväällä saakin todella hyviä kuvia kukkaloiston keskellä, kun luonto herää parhaimmilleen, suureen loistoonsa.

Hyödynnä erilaisia tekstiilejä rekvisiittana

Monet valmistajat tuovat keväisin erilaisia näyttäviä ja mielenkiintoisia kuoseja valikoimiinsa. Näitä voit hyödyntää luonnon kanssa, saaden aikaan tasapainoisen kokonaisuuden, jonka avulla esimerkiksi hääpari saa mahdollisimman hyvät kuvat tilaisuudestaan. 


Voit käyttää harjoittelu kuvien ottamiseen kotoa löytyviä tekstiilejä, joita voi parhaimmassa tapauksessa käyttää myös oikeiden, tilaisuuksista otettavien kuvien ottamiseen. Voit valita näyttävän kankaan, joka toimii ikään kuin sivustana tai taustana. Tähän sopii vaikka kirkkaan värinen Marimekko pöytäliina, jonka ihanan värinen kuosi on omiaan täydentämään kuvan luontoa.

Hyödynnä lasia ja lasiesineitä

Lasiesineet ovat loistava apu kuvien lavasteena. Lasisiin esineisiin saat mainiosti esimerkiksi laitettua sisälle kevään ja sen väriloiston mukaisia asioita ja esineitä. Lavasteeksi kelpaa vaikka useista kodeista löytyvä kirkas Iittala maljakko, jonka sisään voi laittaa kirkkaan värisiä lehtiä, jolloinka maljakosta hennosti taittuva valo saa lehtien värit paremmin esille.

Parhaimmassa tapauksessa voit hyödyntää normaaleja juomalaseja. Lasiesineet ovat kuitenkin sivuroolissa kuvattaessa, mutta antavat tunnelmaa, jota ei muualta saa. Lasi onkin todella kaunis yksityiskohta, jonka ansiosta kuvista tulee tunnelmalliset. Hyödynnä siis rohkeasti erilaisia lasiesineitä ja kokeile myös arveluttavilta tuntuvia yhdistelmiä. Voit saada niistä huikeita inspiraatioita!