Kodin esineiden valokuvaaminen

Olemme usein kuvaamassa ulkona luonnossa tai monille rakennusten valokuvaaminen on tärkeää. Välillä ideoita hyviin valokuvaus kohteisiin voi myös löytyä omasta kodista. En nyt tarkoita suoraan sisustuskuvien ottamista, vaan esimerkiksi kodin esineiden kuvaamista. Omia tärkeitä esineitä voi sommitella erilaisille taustoille ja ottaa hyvin vaikuttavia merkityksellisiä kuvia esineistä tai itsestään myös kotona. Omat kuvat kodista ja esineistä kertovat yleensä tarinaa juuri sen hetkisestä aikakaudesta ja näitä on myöhemmin hieno näyttää lapsille ja lapsenlapsille.

Kaikki esineet eivät välttämättä ole antiikkia mutta historian kannalta ne kertovat tärkeää tarinaa. Myös muistojen kannalta on kiva kuvata omia esineitä, jotta omaa historiaa ja tarinaa pystyy kertomaan eteenpäin. Kuvaaminen voi olla myös järkevää hieman käytännöllisemmät mielessäin. Jos esimerkiksi oma asunto joutuu varkauden kohteeksi tai tulipalo aiheuttaa sinne vahinkoa. On kuvien perusteella helpompi hakea korvausta vakuutusyhtiöltä.

Omia esineitä kannattaa kuvata mahdollisimman hyvässä valossa ja niiden luonnollisessa ympäristössä. Huoneen esineitä voi sijoitella valokuvauksen kannalta paremmin ja esimerkiksi tärkeitä esineitä, koruja ja maljakkoja voi asetella pöydille ja muualle, jott ne tulevat myös mukaan. Esineitä on myös helppo sijoitella omalle ruokapöydälle, jos esimerkiksi keräilet astioita ja muita ruokailuvälineitä, on ne hyvä kuvata kauniin ruoan ja juoman kera. Klikkaa tästä ja löydä lisää upeita astioita itsellesi.

Omien esineiden kuvaaminen on myös hyvä tapa pitää oma koti järjestyksessä. Varsinkin lapsille voi olla tärkeää pitää kuvaa siististä huoneesta näkyvillä, jotta siivoaminen käy nopeasti ja helposti. Myös siivouksen lopputulos on saman tien näkyvillä, joten siitä ei tarvitse muistuttaa monesti. Tavaroiden listaaminen ja kuvaaminen helpottaa myös esimerkiksi muutossa. Uuteen asuntoon on helpompi sijoittaa omia esineitä, kun ne on valmiiksi kuvattu ja haluaa asuntonäytön yhteydessä varmistaa, sopiiko omat esineet uuteen asuntoon.