Kuvauskohteet keväisessä Helsingissä

Kevät on vihdoin koittanut pitkän ja pimeän talven jälkeen ja mikä olisikaan parempaa kuin laittaa kuvausvehkeet kasaan ja lähteä kiertämään kaunista pääkaupunkiamme. Kaupunki tarjoaa mahdollisuudet monen tyyppiseen kuvaamiseen ja hienoja miljöitä voi helposti löytää itsekin pienellä tutkimusmatkailulla, mutta alle on kuitenkin listattuna muutama idea inspiraatioksi!

Luonto 

Kaupunki on pullollaan kauniita luontokohteita hyvien kulkuyhteyksien varrella. Esimerkiksi Vuosaaren metroasemalta vain kivenheiton päässä sijaitseva Uutelan ulkoilualue, jossa pääsee nauttimaan sekä metsästä että merenrannasta. Mustavuoren luonnonsuojelualue sijaitsee niin ikään Vuosaaressa ja siellä pääsee nauttimaan myös historian havinasta, eli ensimmäisen maailmansodan aikaisista juoksuhaudoista. Tunnelmallista, valoisaa männikköä voi lähteä kuvaamaan Kallahdenniemelle. Seurasaaressa voi maiseman lisäksi päästä kuvaamaan eläimiä, kuten oravia ja sorsia.

Nähtävyydet

Välillä valokuvauskierroksella voi tehdä hyvää ottaa myös turistin rooli. Jos haluat kokemuksesta erityisen autenttisen, majoitu Helsinki ylellinen hotelliin ja aloita aamusi kunnon aamiaisella ennen kuin lähdet liikkeelle. Nähtävää kaupungissa on paljon. Esimerkiksi Senaatintori ja Helsingin tuomiokirkko vetoavat usein kaikessa näyttävyydessään turisteihin, eivätkä syyttä. Kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko herättää ihastusta ja tarjoaa upeat puitteet kuvaussessiolle. Kauppatorilla pääsee nauttimaan samaan aikaan sekä kovin kotimaisesta että kansainvälisestä tunnelmasta. 

Saaristo

Kauppatorilta voikin hypätä lauttaan ja suunnata kohti Suomenlinnaa, joka ansaitseekin oman kategoriansa, vaikka onkin myös rakastettu turistinähtävyys. Saarella sijaitsee museo, puistoja ja muuta kaunista luontoa, sekä tietenkin itse historiallinen linnake. Kuvattavaa riittää riippumatta vuoden- tai vuorokaudenajasta. Vesibussilla pääsee tutustumaan myös muuhun yleisölle avoimeen saaristoon. Merimaisemat tarjoavat taatusti tunnelmallisia kuvauskohteita ja saarihyppelyllä voi helposti viettää vaikka koko päivän, erityisesti kesäsäiden helliessä matkaavaa valokuvaajaa.