Kuvausmatka kotimaassa

Nyt kun tilanne ulkomaan matkailun osalta on hankala, kannattaakin harkita kiertelyä kotimaan hienoissa kohteissa. Suomi on täynnä kuvan kauniita kohteita, joita kannattaa käydä ihastelemassa pidemmänkin matkan päästä. Kauniit luontokohteet voivat yllättää positiivisesti vuodenajasta riippumatta.

Luontokohteita vierastaville taas vaihtoehtona on erilaiset kaupunkikohteet. Kaupunkikohteita Suomessa riittääkin. Aina Lapin omanlaisesta tyylistä Savonlinnan jykevään kivilinnaan tai Turun Aurajoen rannasta Helsingin kantakaupungin vanhoihin Jugent tyylisiin massiivisiin kivitaloihin.

Arkkitehtonisesti kaunis Helsinki

Helsinki, maamme pääkaupunki on vanhojen rakennustensa osalta erittäin kaunis. Näitä rakennuksia kannattaakin käydä ihastelemassa myös pidemmän matkan päästä. Monet rakennukset ovat saaneet kauniin julkisivun sisälle uuden, erilaisen elämän, kuin mihin ne alunperin ennen muinoin suunniteltiin.

Helsinki hotelli tarjonta on lyhyehkössä ajassa monipuolistunut runsaaksi ja tarjoaa myös elämyksellisiä kokemuksia alkaen historiallisiin miljöisiin rakennetuista, vanhaa tyyliä kunnioittavista teemahotelleista nykyaikaisiin luksushotelleihin. Helsinki onkin kunnostautunut vanhan arkkitehtuurin säilyttämisessä, vaikka aiemmin vanhaa purettiinkin uudistusten tieltä.

Helsingin kauniista kohteista Suomenlinna on ehdottomasti yksi näkemisen arvoisista paikoista. Kulttuurihistoriallisestikin arvokas ja suojeltu kohde on yksi parhaimmista kohteista Helsingissä. Suomenlinnaan on helppo matkustaa Kauppatorin laidalta lähtevällä lautalla. Lauttamatka maksaa muutaman Euron ja onkin edullinen ja nopea tapa päästä hetkeksi pois keskustan sydämestä.

Kansallispuistojen luvattu maa

Yksi vaihtoehto kotimaan matkailulle on luontokohteet. Suomessa sijaitsee 40 kansallispuistoa levittäytyen ympäri Suomen, alkaen etelän Saaristomereltä, pohjoiseen Lemmenjoen Lappiin. Kansallispuistoissa liikkuminen on pääsääntöisesti täysin ilmaista, mutta tulenteko ja telttailu on kiellettyä muualla, kuin niille erikseen merkityillä paikoilla.

Kansallispuistojen maisemat ovat maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisia ja niihin kannattaa käydä tutustumassa. Avarissa ja vehreissä luontomaisemissa silmä lepää ja mieli virkistyy kummasti. Miksipä et äkkilähdön sijaan kokeilisi rentoa ja vaivatonta lomailua kotimaan luontokohteissa?