Kuvausstudion varustelu

Kun olet perustamassa omaa valokuvaukseen erikoistunutta studiota, on usein käsillä monia tärkeitä valintoja aina maksupäätteestä asiakas-wc:n varusteluun. Siksi valintoja kannattaakin pohtia jo etukäteen ja tehdä vaikkapa lista kaikista asioista, joita studioon tulee hankkia. Listaamalla kaikki mieleen juolahtavat asiat saat kaiken varmasti ylös, eivätkä ainakaan tärkeimmät asiat jää hankkimatta.

Tärkeintä on tietenkin, että studiolla on sinun kuvauskäyttöösi sopiva kuvausvarustelu. Haluamasi kamerat ja objektiivit on hyvä pitää käsillä ja kaikki niiden oheisvälineet siististi järjestyksessä. Kameran lisäksi myös kuvausvalo on ehdottoman tärkeä osa toimivaa kuvausstudiota. Kuvausvalojen määrä ja laatu riippuu siitä, millainen valaistus studiossa on. Jos studio on kellarikerroksessa, joudut panostamaan lamppuihin enemmän kuin studiossa, johon tulee edes auttavasti luonnonvaloa.

 

Taustarekvisiitta on ehdottomasti tärkeää hankkia. Kannattaa miettiä, mitä kaikkia eri kuvaustilanteita sinulle tulee eteen ja hankkia niihin sopivia huonekaluja ja muuta rekvisiittaa. Ei kannata kuitenkaan liikaa hamstrata studiolle pölyä kerääviä tavaroita, vaan miettiä, millä kaikilla eri tavoilla voisit käyttää samaa huonekalua tai esinettä. Miten olisi vaikkapa kaksipuolinen matto, jonka kääntämällä kuvaukselle saisi aivan eri ilmeen? Lapsia varten kannattaa varata vaikkapa puisia, tyylikkäitä leluja, jotka sekä viihdyttävät helposti kyllästyvää lapsiasiakasta kuvauksissa ja samalla näyttävät hyviltä kuvausrekvisiittana.

Studiolle kannattaa myös hankkia tehokas tietokone, joka jaksaa pyörittää kuvanmuokkausohjelmia, eikä jätä sinua pulaan, kun on aika viimeistellä kuvat ja lähettää ne asiakkaalle. Tärkeää on myös, että sinulla on laadukas tulostin, jolla saat hoidettua yrityksen paperiasioita ja tulostettua tärkeitä laskuja ja muita yrityksen papereita. Voit hankkia studiolle myös erilaisia oheismyyntituotteita, esimerkiksi valokuvakehyksiä, filmiä filmikameroihin ja muita kameroihin liittyviä erikoistuotteita.