Miten ottaa houkuttelevia ruokakuvia?

Ruuan kuvaaminen on noussut suureen suosioon sosiaalisen median myötä, eikä monikaan meistä ole välttynyt houkutukselta ottaa upeasta annoksesta kuvaa muistoksi. Kännykät ja muut älylaitteet mahdollistavat hyvälaatuistenkin ruokakuvien ottamisen missä ja milloin tahansa. Moni lukijamme on kysellyt kuvausvinkkien perään, joten tässä joitakin ruokakuvauksen tärkeimpiä kikkoja, joita olen pitkällä urallani oppinut.

Jos valmistat annoksen itse, valitse raaka-aineet huolella. Kauniit vihannekset ja upeat yrittiniput kiinnittävät katsojan huomion ja niillä saa luotua upeita yksityiskohtia kuvaan. Kokeile esimerkiksi erilaisten juuresten leikkaamista spiraaleiksi ja asettelemista annoksen päälle.

Kata annos kauniisti. Lautanen, tarjoiluastia, servetit ja kattaus on todella tärkeä osa onnistunutta ruokakuvaa. Kannattaa panostaa laadukkaisiin ja mielenkiintoisiin kattauksiin, jotka myös korostavat annosta. Yksi hyvä vaihtoehto keittiötarvikkeiden suhteen on luotettava fiskars, jonka valikoimista löydät paljon erilaisia tarvikkeita kuviisi. Kattauksissa kannattaa myös hyödyntää luonnosta löytyviä asioita, sillä niillä saa helposti piristystä kattaukseen!

Tarkista, että kuvauspaikkaan osuva valo on sopiva ja kuvan henkeen sopiva. On täysin sinusta kiinni, haluatko kuvaasi suoran valon, vastavalon vai jotakin siltä väliltä. Jos olet ravintolassa, kannattaa valita istumapaikka sillä perusteella, että saat kuviisi täydellisen valaistuksen. Joskus voi olla tarpeen käyttää salamaa, jotta saat annoksen kaikki värit ikuistettua. 

Muista myös kirjoittamattomat kohteliaisuussäännöt: älä kuvaa annostasi niin kauaa, että se ja muiden annokset ehtivät jäähtyä. Vaikka annosten kuvaaminen on yleistynyt nopeasti, ei silti ole kohteliaista käyttää siihen liikaa aikaa. Jotkut ravintolat eivät myöskään katso kuvaamista hyvällä. Toisaalta toisissa ravintoloissa kuvaamiseen jopa rohkaistaan, sillä herkullisten ruokakuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa on ilmaista mainosta ravintoloille. Niin tai näin, toivottavasti saat näiden vinkkien jälkeen enemmän irti ruokakuvistasi!