Opas myyvien tuotekuvien ottamiseen

Jos olet kiinnostunut tienaamaan valokuvaamisella rahaa, on tuotekuvien ottaminen hyvä keino. Laadukkaat tuotekuvat ovat yrityksen verkkokaupalle elintärkeitä, sillä niiden avulla asiakas tekee ostopäätöksen tuotteesta, jota ei välttämättä pääse testaamaan, koskemaan tai muuten aistimaan. Verkkokaupoista tehdään kalliitakin ostoksia täysin tuotekuvan ja kuvailutietojen perusteella, joten hyvät tuotekuvat ovat olennaisia asiakkaiden ostopäätösten kannalta. Koska ostaminen perustuu tunteisiin, tulee kuvan herättää myös tunteita. Tässä artikkelissa kerromme, miten onnistut ottamaan laadukkaita tuotekuvia, joista voit laskuttaa sievoisen summan.

Laadukas kamera on kaiken kuvaustyön kivijalka. Kameroita löytyy paljon eri käyttötarkoituksiin ja erilaisilla kuvaajille sopivia. Juuri itsellesi sopivaa kameraa voit lähteä etsimään esimerkiksi https://www.veikonkone.fi/ -verkkokaupasta, josta löydät valikoima laadukkaita kameroita kaikkine spekseineen.

Toinen laadukkaan tuotekuvan peruste on hyvä valaistus. Pyri aina ottamaan kuvat luonnonvalossa, sillä se on aina keinovaloa parempi ratkaisu. Asiakkaan tuote näyttäytyy parhaimmassa valossa juurikin luonnonvalossa, jossa tuotteen jokainen yksityiskohta tulee esille. Jos on pakko kuvata pimeässä esimerkiksi talvella, aamuisin tai iltaisin, on hyvä hankkia tai lainata laadukas kuvausvalo, joka imitoi luonnonvaloa.

Mieti sopiva rekvisiitta. Toisinaan tuote näyttää parhaalta vaalealla taustalla sellaisenaan, joskus tuotetta on hyvä korostaa esimerkiksi rekvisiitan ja koristelun avulla. Esimerkiksi sukat eivät välttämättä tule esille sellaisenaan, vaan ne kannattaa kuvata mallin jaloissa. Myös liike tuo kuvaan mielenkiintoa, kokeile kuvata kun malli vetää sukkaa jalkaansa tai riisuu sitä.

Vähemmän on silti usein enemmän. Koska kuvan keskiössä on itse tuote, voi muun jättää vähemmälle huomiolle. Kuvaa muokatessa kannattaa esimerkiksi suosia mahdollisimman yksinkertaista ja luonnollista muokkausta ja unohtaa raskaat filtterit.