Opi luontokuvaamista

Luontokuvaaminen on hauska harrastus, jossa yhdistää liikkuminen ja valokuvaus. Luontokuvaaminen voi olla kuitenkin hankalaa aloittelevalle kuvaajalle, koska luontokohteita voi olla vaikea saada kuvattua, juuri haluamallasi tavalla. Luontokuvaaminen tarjoaa kuitenkin mielenkiintoista tekemistä, josta nauttii, kun ottaa huomioon muutaman tärkeän asian.

Luonnossa vuorokauden ajat vaikuttavat paljon siihen, mitä luonnossa näkee. Tämän takia luontokuvaajan on oltava varhain liikkeellä, jotta pääsee aitiopaikoille, kun luonto on heräämässä. Aamulla aikaisin heti auringon nousun aikana alkaa monesti tapahtumaan paljon ja silloin kannattaa olla paikalla kameran kanssa katsomassa, kun eläimet ja tapahtumat alkavat. Samalla saa hyödynnettyä aamuauringon ensimmäiset säteen, joiden avulla kuvista saa todella erityisiä.

Jos sinulla on idea, mitä haluat kuvata, olet jo tehnyt puolet kuvasta valmiiksi. Hyvä suunnitelma aiheesta helpottaa kuvauksen aloittamista. Jos miettii missä ja mitä haluaa kuvata on paikkaa helppo tutustua etukäteen ja suunnitella seuraavan aamun, päivän tai illan valokuvaus valmiiksi. 

Kuvaamisessa kannattaa hyödyntää kaikki luonnon tarjoamat elementit. Näitä voivat olla erilaiset yksityiskohdat puiden tai kivien pinnassa. Sumu tai lämpötilan vaihteluiden aiheuttamat ilmiöt. Myös heijastukset voivat tarjoavat hienoja kuvia, jotka peilautuvat järven pinnasta ja tekevät kuvasta moniulotteisen. Veden kuvaamista voit harjoitella majoittuessasi spa Helsinki hotelliin ja samalla miettiä, miten otat huomioon veden tarjoamat heijastukset.

Luonnon kuvaaminen ei ole säästä kiinni. Hyvien kuvien ottaminen onnistuu millaisella säällä tahansa. Myrsky voi tarjota huikeita mahdollisuuksia ottaa kuvia merestä tai kovalla tuulella voi saada huikeita kuvia tuulen mukana liikkuvasta metsästä. Aina ei siis tarvitse olla aurinkoinen ja hieno sää, jotta saa otettua vaikuttavia luontokuvia. Pääasia on, että pystyy ottamaan erilaisia ja uniikkeja kuvia, jotka herättävät katsojan mielikuvituksen .