Ota parempia kuvia – Parhaat vinkit

Haluaisitko tulla paremmaksi valokuvaajaksi? Se vaatii vain vähän enemmän osaamista ja kokemusta. Jatka lukemista ja kerron sinulle hyödyllisiä kuvan ottamisvinkkejä. Nappaa siis kamerasi ja aloita upeiden kuvien ottaminen.

Katso kuvattavaasi silmiin

Suora katsekontakti voi näyttää yhtä viehättävältä kuvassa kuin myös tosielämässä. Kun otat kuvaa jostain ihmisestä, pidä kameraa henkilön silmien korkeudella, jotta saat taltioitua tämän magneettisen katseen ja lumoavan hymyn kuvaasi. Kuvatessasi lapsia sinun kannattaa kumartua ottamaan kuva heidän korkeudeltaan. Kohteesi ei tarvitse aina tuijottaa kameraa. Pelkästään valokuva, joka on otettu silmän korkeudelta luo henkilökohtaisen ja kutsuvan tunteen, joka vetää ihmisiä kuvasi puoleen.

Käytä paljaita taustoja

Tavallinen tausta näyttää valokuvasi kohteen paremmin. Kun katselet kamerasi etsimen läpi, pakota itsesi tutkimaan kohdettasi ympäröivää aluetta. Varmista, että mikään pylväs ei kasva suosikki veljentyttäriesi päästä ja etteivät autot näytä roikkuvan hänen korvistaan.

Käytä salamaa ulkona

Kirkas aurinko voi luoda rumia ja syviä varjoja kohteesi kasvoihin. Poista varjot käyttämällä salamaa kuvatessasi. Kun otat ihmisistä kuvia aurinkoisina päivinä, kannattaa aina kytkeä salama päälle. Voit valita eri ’salama tilojen’ väliltä riippuen säästä.

Kuvatessasi ihmisiä puhelimella salama kannattaa kuitenkin kytkeä kokonaan pois päältä, koska uhelimien salamat ovat erittäin heikkotehoisia. Erityisesti ruokakuvissa kannattaa jättää salama pois kokonaan, sillä salaman välähdys on useimmiten täysin erivärinen kuin vallitseva valo. Mikäli kuvaat puhelimella vastavaloon kannattaa mieluummin liikuttaa kameraa siten, että valo ei osu suoraan linssiin, vastavaloa voi peittää myös vaikkapa kädellä kuvan ulkopuolelle jäävältä alueelta.

Toivon, että sait tästä blogitekstistä paljon hyödyllisiä vinkkejä seuraavaa valokuvaussessiotasi varten. Kiitän sinua lukemisesta ja toivon, että palaat lukemaan blogiani vielä myöhemminkin!