Ruokakuvien lavastaminen on helppoa

Ruokakuvien lavastaminen on tuttua puuhaa monelle valokuvaajalle ja varsinkin ruokakuvia ja ruoka-aiheisia mainoksia työkseen ottaville. Ruokakuvien on näytettävä tuoreilta ruoan todellisesta tilasta riippumatta. Tuoreus ja herkullisuus onkin se, joka kuvista tekee houkuttelevia ja näin niitä katsotaan todennäköisemmin.

Mitä suuremman yleisön kuvat saavat, sitä todennäköisemmin kuvaajan töitä halutaan jatkossa. Näin voitkin parantaa mahdollisuuksia erottautua markkinoilla ja saada enemmän töitä. Hyvät niksit osaava valokuvaaja myös säästää aikaa ja vaivaa, jolloin on mahdollista saada projekti nopeammin valmiiksi tai enemmän asiakkaita mahdutettua lyhyemmän aikajakson sisään. 

Tuoreus voi olla pelkkää vaikutelmaa

Joskus ruokakuvien lavastamiseen joudutaan käyttämään paljon aikaa, jotta kaikki yksityiskohdat ovat kunnossa. Tällöin ruoka ei välttämättä ole enää tuoretta, saatika lämmintä ja voi näyttää huonolta tai muuten ei niin hyvältä. Onkin tärkeää saada aikaan vaikutelma, että ruoka on juuri valmistunut ja syömistä odottava, jotta vesi nousee katsojan kielelle.

Kuuman ja höyryävän ruoan aikaansaamiseksi on voitu käyttää pelkkää kuumaa vettä. Sen avulla höyryn tuottaminen on helppoa ja nopeaa. Tähän tarkoitukseen tehokas vedenkeitin auttaa nopeasti saamaan aikaan kuumaa höyryä, jonka avulla ruoista, kuin ruoista on mahdollista saada aikaan tuoreen ja lämpimän oloisia.

Lihat ovat myös yksi osatekijä, joiden tuoreus voi olla ratkaisevassa roolissa kuvien ja videoiden onnistumisessa. Helposti valmistuva Sous Vide liha näyttää tuoreelta myös jäähtymisen jälkeen ja sen tarjoilulämpötilan ei tarvitse olla hirveän korkea. Näin lihaa on helppo käsitellä ja saada aikaan tuoreen oloinen ruoka-annos. Ruokien kanssa onkin mahdollista soveltaa hyvin paljon ja omaa mielikuvitusta kannattaakin pyrkiä käyttämään, jotta lopputulos eroaa muiden vastaavista, paremmalla tavalla.