Suomi on pitkä maa

Kotimaamme on hyvin laaja ja kauniita, kuvauksellisia luontokohteita, sekä uniikkeja rakennuksia löytyy runsaasti ympäri maata. Etelä-Suomesta voi löytää niin arkkitehtonisesti mahtavia, vanhoja rakennuksia, kuin kauniita rakentamattomia, luonnollisessa tilassa olevia rannikkoalueita. Kuvattavaa riittää ja uutta löytää varmasti aivan kaikista Suomen kunnista. 

Pohjoisen karu Helmi

Pohjois-Suomi eroaa monella tavalla etekästä. Vaikka olemme samaa maata, moni asia on aivan eri tavalla. Erityisesti luonto eroaa paljon ja esimerkiksi pohjoisen mahtavat Revontulet ovat maailmanluokan nähtävyys ja ne vetävätkin paljon turisteja Lappiin. Erityisesti Aasiasta Pohjois-Suomeen suuntautuva matkailu on kasvanut valtavasti osittain juurikin sosiaalisessa mediassa levinneiden, myös ammattilaisten ottamien kuvankauniiden otosten vuoksi. 

Aasiasta turistit voivatkin helposti matkustaa suoraan ilman vaihtoa Helsinkiin ja jatkaa jatkolennolla siitä suoraan saman päivän aikana Lappiin, tai vaikka jäädä lentokenttähotelli Helsinki yöksi ja lentää tai matkustaa junalla seuraavana päivänä ihastelemaan Lappia. 

Kotimaiset, sekä ulkomaiset, erityisesti aasialaiset, ulkomaille matkaavat kuvaajat ovatkin luoneet tilejä ja ryhmiä sosiaaliseen mediaan, jossa he jakavat uskomattomia kuvia Lapista ja moni onkin luullut niitä lavastetuiksi tai Photoshopatuiksi niiden puhtaan valkeiden lumimassojen ja uskomattoman värikkäiden Revontulien takia. Lapin maisemat ovatkin jopa maailman mittakaavassa niin huikeat, että iso osa ulkomaalaisista tunnistaa Lapin siitä kuvia nähdessään. 

Etelän hektinen sydän

Toisin kuin verkkaassa pohjoisessa, etelässä ja varsinkin pääkaupunkiseudulla riittää menoa ja meteliä vuorokauden ympäri. Erilaisia kohteita kuvatessa tuntuu, ettei aika meinaa millään riittää kaiken kiinnostavan kiertelyyn ja nähtävää näyttää jäävän välistä pidemmänkin loman verran. Tiukan aikataulun tullen kannattaa siis kiertää turistikohteet kaukaa ja tiedustella paikallisilta, tai etsiä Internetistä sinua kiinnostavia kohteita, joihin ei välttämättä tarvitse jonottaa pitkiä aikoja.