Valokuvaharrastajan huone

Valokuvaharrastajan huone ei ole pelkkä pimiö, jossa omia kuvia voi kehittää. Monesti harrastajan huoneesta löytyy monia asioita, jotka auttavat ja miellyttävät harrastajaa itseään. Mitä kaikkea valokuvaajan huoneeseen kannattaa asentaa ja millaisia kalusteita sinne kannattaa hankkia.

Harrastehuoneen sisustus on aina siitä kiinni, minkälaiseen tarkoitukseen se on luoto. Se voi olla miesluola, jossa harrastetaan pelaamista tai elokuvateatterimainen huone, jossa elokuvaharrastaja viihtyy. Valokuvaharrastajalle voi näistä huoneideoista olla hyötyä oman huoneen suunnittelussa. Miesluolassa on tavallisesti mukavat istuimet, sohvat ja multimediajärjestelmät. Tämä on tärkeää myös valokuvia harrastajalle, koska yleensä valokuviin liittyy paljon kuvankäsittelyä ja jälkityötä, joka vaatii hyvät laitteet ja tietokoneen ja tietokonepöydän lisäksi voi olla hyvä jos on myös muita multimedia laitteita käytössä.

Huoneen kattoon voi asentaa projektorin, jonka avulla voi seinälle heijastaa omia kuvakokoelmia ja kuvakollaaseja voi seurata mukavalta sohvalta. Jokaiseen harrastushuoneeseen kuuluu myös kylmäkaappi, jossa voi säilyttää virvoitusjuomia ja muuta evästä. Muun sisustuksen voi valita oman teeman mukaan, kuten seinien värin, joka voi olla mustanpuhuva tai puhtaan valkoinen. Seinille tietenkin täytyy ripustaa valokuvataidetta ja valaistuksen suunnittelu vaatii myös ajatusta. Valaistukseen kannattaa valita säädettäviä led valoja, joiden avulla huoneen tunnelmaa voi helposti muuttaa silloin kuin haluaa. Täältä löydät suurimman osan tarvitsemista kalusteista ja varusteista.

Jos ideat alkavat loppumaan huoneen sisustuksen osalta, voi ideoita hakea monesta eri paikasta verkosta. Suuntaa ensimmäiseksi johonkin hakukoneeseen ja kirjoita hakusanaksi harrastajan huone. Tällä tavalla saat kasan ideoita, joista voit alkaa suunnittelemaan omaa harrastushuonetta. Varaa hieman aikaa huoneen suunnitteluun ja varaudu investoimaan siihen jonkin verran rahaa. On aina mukavampaa kun omassa harrastehuoneessa viihtyy ja se kannattaa myös suunnitella siten, että siitä on iloa myös muulle perheelle.